Loggia Wins Over Second Generation Conservatory Owners

13 February 2013 | 2 Comments

 

Location: Clitheroe, Lancashire
System: Loggia
Ultraframe network partner: Nigel Grant UPVC and Prefix Systems
Spend: £12,000 including all plastering and electrics

 

Nigel Grant Loggia            

The Tapping’s purchased their detached property in a quiet cul-de-sac situated on the outskirts of Clitheroe, “one of the main reasons for choosing this property was because it had a conservatory, Becky is a keen gardener and the idea of having the additional space which brought the outside in really appealed to us” explained Jason. 

 
In 2012 the Tappings started to realise their existing conservatory was not living up to their needs – they were unable to use it in the winter as it was far too cold not to mention that it leaked during heavy downpours and the noise of the rain on the poly carbonate roof meant it was difficult to sit in and hold a conversation, then during the summer months it was overwhelmingly hot, in fact the most use they were getting out of it was to grow plants. After much discussion the couple considered the idea of moving home to increase their living space, but as Jason explained “we really love where we live and have made this very much our home” so therefore considered the option of transforming their existing conservatory with a brick pillar orangery. 


Having met Nigel Grant (Nigel Grant UPVC) previously who had installed new windows and a door at their property, they approached him to give them a quote to replace the conservatory.  Nigel discussed the options of Loggia with the couple and the key benefits versus a traditional build, the fact that they were able to choose from a variety of colours, the use of a conservaglass roof and the thermal performance of the Loggia all measured up and spurred the couple on into making further enquiries, not least including a visit to the Ultraframe showroom in Clitheroe to see one for themselves.  During their visit they were extremely impressed with the technology and innovation that Loggia was able to offer.   

Nigel Grant Loggia


The Tapping’s are very environmentally aware and are always looking for ways to reduce their carbon footprint, so armed with all the information they required, they reached the decision to place an order for Loggia with Nigel.  Content with the current size of their existing conservatory and not wishing to take up any more garden space, they were able to utilise the base already there. This not only reduced the cost but also accelerated the installation process.


The installation of the Loggia, with roof and components supplied by Ultraframe Fabricator, Prefix Systems, took just a few days to complete and when talking to Nigel about the process he was impressed with the ease of the installation.  Whilst he had to make some slight alterations to accommodate the linked garage the only hitch he encountered was how he was going to incorporate the cat flap for the Tapping’s much loved pet.


Now comfortably decorated and furnished, Becky and Jason are looking forward to all year round usability of their Loggia and as Jason commented “if it wasn’t for Loggia, we probably would have moved”.

 

Internal Nigel Grant Conservatory

 

Comments (2)

Posted on the 24 July 2013 by k siveyer

details about replacing/updating existing old conservatory with loggia please

Posted on the 3 October 2013 by Barbara Oakley

what size is this Loggia please? I saw it in the August `Your Home` magazine and think it may fit in my small garden.
I rang your company the other day and was told you would ring me back as the person answering the phone had no idea what was on your website.
The loggia I am interested in belongs to a couple called the Tappings and they live in Clitheroe.
Regards,
Barbara

Add your own comment

Your Details
Please enter the following in the input below:
Captcha Code
Not Readable? Change Captcha